Šta su pripremne utakmice pokazale?

Predsezona za Nuggets-e je okončana pobjedom protiv Chicago Bulls-a 98-93 s čime su ostvarili skor 4-1.

Hajde da vidimo šta smo mogli da uočimo u ovim pripremnim utakmicama.

Druga postava blista

Jedno od najznačajnijih odlika predsezone je odlična igra klupe. Iako je prošle godine bila jedna od najgorih u ligi, rezervna postava je pokazala u pripremnim utakmicama da će biti snažno oružje ove godine. Kada joj se priključi i povrijeđeni Isaiah Tomas možemo očekivati da će klupa dostojno da zamjeni startere.

U pet pripremnih utakmica druga postava je igrala dobru odbranu ali je takođe pokazala dobar napadački potencijal.  U svakoj utakmici su pokazali da igraju sa energijom i voljom. Malik Beasly, Torrey Craig, Mason Plumly i Trey Lyles su pokazali da se na njih može računati u rotaciji i da će biti efikasni kada im se ukaže prilika. Posebno se isticao Denverov rezervni playmaker Monte Morris koji je pokazao da može voditi ekipu i bio je jedan od najboljih igrača pripremnog perioda.

Ravnodušnost i mlakost startera

Za ekipu koja je u prethodne dve sezone propustila doigravanje zbog jedne utakmice, za očekivati je da u svakoj utakmici igraju agresivno i sa puno entuzijazma. Nažalost, nedostatak fokusa i volje u utakmicama sa lošijim timovima se ponavljao i u pripremnim utakmicama. Prošle godine Nuggetsi nisu otišli u play off zbog poraza protiv najgorih timova u ligi kao što su: Sacramento Kings, Dallas Maveriks, Phenix Suns, Memphis grislies… Pripremna utakmica protiv Perth Wildcats iz Australije je umalo izgubljena zbog non-šalantnosti igrača prve postave. Ako žele u play off ove godine, Nuggetsi će morati da igraju sa istim žarom protiv Golden State Wariorsa kao i protiv Atalnte Hawks.

Nuggetsi svoju prvu utakmicu igraju noćas  u 4:30 protiv Los Angelos Clipersa i radujemo se susretu Jokića sa Marjanovićem i Teodosićem.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s