Istorijska noć Nikole Jokića

Dozvolite mi da napišem još nekoliko riječi o ostvarenju Nikole Jokića u sinoćnoj utakmici protiv Phenix Suns-a. Već sam pisao da je ostvario prvi triple double u sezoni ali to je najmanje zanimljiv podatak. Način na koji je ostvario taj triple double je nezapaćen u istoriji NBA lige. Evo nekoliko činjenica:

Samo 3 igrača u NBA istoriji su uspjeli da ostvare u jednoj utakmici 35 poena, 12 skokova, 11 asistencija i 4 ukradene lopte. Ta tri igača se zovu: Larry Bird kojem je za to trebalo dva produžetka i 55 minuta, Kareem Abdul Jabbar kojem je bilo potrebno 47 minuta i Nikola Jokić koji je to uradio za 30 minuta.

Ovo se nikada do sada nije dogodilo i prosto je nestvarno da igrač može za 30 minuta da uradi ovako nešto.

Osim toga, Jokić je sinoć ostvario najbrži triple double sa 35 poena. Drugi najbrži triple double sa 35 poena drži Kevin Love kojemu je bilo potrebno 33 minuta za njega. Jokiću je trebalo samo 30 minuta.

Takođe, Jokić je prvi igrač u istoriji  koji je ostvario triple double sa 35 poena a da pri tome nije imao ni jednu izgubljenu loptu.

Samo su Wilt Chamberlain prije 49 godina i Niklola Jokić sinoć, uspjeli da ostvare triple double sa preko 30 peona bez promašaja iz igre.

Niko nikada nije ostvario ovakve statističke podatke a Jokić ima samo 23 godine i još nije dostigao svoj vrhunac.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s