U noći između utorka i srede videli smo okršaj srpskih košarkaša Nikole Jokića i Nemanje Bjelice, i na kraju je rutinski slavila ekipa igrača iz Sombora.

Očekivano Bogdan Bogdanović nije igrao za Kingse pošto se i dalje oporavlja od operacije kolena. Srpski igrač na teren bi trebalo da se vrati oko sedmog novembra.

Trener Denvera nije hteo da forsira startere na ovoj utakmici, pa su tako velike minuti dobili košarkaši koji ulaze s klupe.

Jokić je na terenu proveo samo 23 minuta i to mu je bilo dovoljno da dođe do dabl-dabl učinka – 14 poena, 12 skokova i šest asistencija, uz šut iz igre 6/11.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džamal Mari sa 19 poena za samo 18 minuta, Geri Heris je ubacio 18, dok je Pol Milsep imao učinak od 15 poena i pet skokova za 22 minuta.

Kod Kingsa Bjelica je postigao 10 poena (4/7), podelio tri uspešna dodavanja i zabeležio dva skoka za samo dvadeset minuta. Najbolju partiju odigrao je “ruki” Marvin Begli junior koji je ubacio 20 poena i uhvatio devet lopti.

Nagetsi su ostali perfektni na Zapadu sa skorom 4/0, dok je Sakramento doživeo i treći poraz u četiri odigrana meča.

Ovo je bio meč rizika jer su u proteklim godinama Nuggetsi pobjeđivali snažne timove a gubili od loših. Ova pobjeda je dokaz da je tim sazreo. Sledeću utakmicu Nuggetsi igraju protiv LeBron-a Lakers-a u četvrtak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s