Prvi poraz Denvera

Poslije četiri uvodne pobjede Nuggetsi su doživjeli prvi poraz i to na gostovanju kod Lakers-a. Pokazalo se da je izostanak Will Bartona ipak bio važan faktor na ovoj utakmici a nažalost tako će biti u naredna dva mjeseca do njegovog oporavka. Njegovo neigranje utiče i na igru Jokića čije plejmejkerske sposobnosti najbolje dolaze do izražaja kada je okružen sa tri šutera kakvi su Gary Harris, Jamal Murray and Will Barton. Na ovoj utakmici Bartona je zamjenio Torey Craig kojeg su Lakersi cijelo veče ostavljali samog na šutu i zatvarali reket za Nikolu Jokića.

Dominirao je king James koji je dobio okršaj sa Nikolom Jokićem. Imao je 28 poena, te po 11 skokova i asistencija, naspram 24 koša i 11 uhvaćenih lopti srpskog košarkaša.

Sredinom poslednje dionice djelovalo je da će Nagetsi ipak uspeti da odnesu pobjedu i sa ovog gostovanja kada su došli do maksimalnih +8 u ovom susretu, ali su izabranici Luka Voltona do kraja zaigrali dosta bolje i serijom 21:8 u završnici uspjeli da preokrenu rezultat i dodju do svoje nove pobjede.

Denver nakon ovog susreta ima učinak 4/1, dok su se Lejkersi sa dve uzastopne pobede “vratili u život” i sada su na učinku 2/3.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s