Umalo novi triple – double

Nuggetsi su na svom terenu dočekali ekipu New Orleans-a i svi su čekali duel Jokića i Davisa do kojeg ipak nije došlo zbog povrede  Anthony Davisa.

Nagetsi su u svom šestom ovosezonskom nastupu došli do pete pobede, a na putu ka trijumfu od 116:111, i to uz prilično napetu završnicu, značajan doprinos imao je naš 23-godišnji centar.

On je za 28 minuta na parketu umalo ostvario tripl-dabl učinak: imao je 12 poena (šut za dva 1/4, za tri 2/4), 10 asistencija, devet skokova, ali i dve blokade.

Kako su “pelikani” uspeli da 18 poena zaostatka iz treće deonice smanje na samo dva u finišu, dobrim delom jer se Mirotić tada razgorpadio (završio meč sa 17 poena, tri trojke, deset skokova, tri “krađe”, dve asistencije i blokade), Denveru je trebao neko ko će zaustaviti taj veliki nalet. I, 38 sekundi pre kraja, Gary Harris, koji je poput klupskog kolege Jamal Murray-a predvodio Nagetse u košgeterskom smislu (obojica su ubacila po 23 poena), oduzeo je loptu gostima pri rezultatu 109:104, pa je time i prestala svaka nada “pelikana” da mogu do preokreta.

Denver je tako došao do skora od 5:1 i čeka ga gostovanje kod Chicago Bulls-a. Ponovo to nije bila prepoznatljiva igra brzih pasova i ulaza koja je krasila Nuggetse prošle sezone. Čini se da će trebati vremena da Denverov napad počne da liči na prošlogodišnji. Nikola je bio jedan skok blizu novog triple-double. Svi smo očekivali da će njegov košgeterski učkinak na ovoj utakmici biti veći ali je Nikola bio prilično pasivan i uputio svega 8 šuteva na koš protivnika. Ipak imao je 10 sjajnih asistencija koje možete pogledati na video klipu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s