Vlade vlada….

Obećao sam priču o Sacramento kingsima i evo je. Cijelo ljeto sam pratio dešavanja u Kingsima. Vec 12 sezona tim ne ide u plej off. 2015 godine Divac je preuzeo poziciju generalnog menadžera i do danas bio na meti kritičara. Kad je vidio da tim ne pobjeđuje Vlade je odlučio da trejduje najboljeg igrača i mega zvijezdu Demarcus Cousins-a. Nakon toga je tim totalno podmladjen i krenulo se stvaranje novog tima. Prošle godine Kingsi su bila jedan od najlošijih timova u ligi sa svega 27 pobjeda. Tim je igrao najsporiji košarku u NBA. Vrhunac kritike je bio ne izbor Luke Dončića na draftu, kada su gotovo svi tražili Vladinu smjenu. Svi eksperti kao i kladionice su pred sezonu tvrdili da su Kingsi najgori tim u ligi i davali su im maksimalno 23 pobjede u sezoni.

Ipak Kingsi nakon 14 utakmica imaju skor 8:6 i nalaze se na 7 mjestu Zapadne konferencije koje vodi u play off. Tim je doživio nevjerovatnu transformaciju. Mladi playmaker DeAron Fox je doživljava pravu eksploziju i za sada je igrač sa najvećim napretkom u ligi. Prosječno postiže 19 poena, ima 7 asistencija i 4 skoka. Postao je prvi igrač poslije James LeBron-a koji je u 21 godini postigao triple double sa više od 30 poena. Na utakmici sa Howksima Fox je postigao 30 poena, imao 15 asistencija i 10 skokova. Impresivno.

Drugi mladi igrač Buddy Hield je takodje eksplodirao i prosječno postiže 20 poena i šutira trojke sa 47% uspješnosti. Posebna priča je i Nemanja Bjelica zbog kojeg je Vlade takodje bio kritikovan. Bijeli igra lažnu četvorku i šutira trojke sa nevjerovatnih 51%. To je otvorilo reket centrima Kings koji su svi popravili svoj prosjek.

Na prvih 10 utakmica nije igrao Bogdan Bogdanović jer je bio povrijeđen. Nedavno se vratio i odigrao sjajnu utakmicu protiv San Antonija gdje je za 24 minuta zabilježio 22 poena i 3 asistencije. Kingsi igraju najbržu košarku u NBA i drugi su po broju postignutih poena. Tim je mlad i svi ginu jedan za drugoga. Prije dva dana sam ustao u 4 ujutro da gledam Kingse i bilo je sjajno iskustvo. Vlade je začepio usta kritičarima i stvorio super mlad tim. Uživajte u njihovoj igri:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s