Denver pregazio Lejkerse

on

Nuggetsi su nastavili svoj pobjednosni niz i upisali četvrtu uzastopnu pobjedu koja ih je dovela na treće mjesto Zapadne konferencije sa skorom 14:7. Noćas su savladali Los Angelos Lakers-e u svom Pepsi centru rezultatom 114: 87. Ovo je bila najubjedljivija pobjeda Denvera nad Lakersima od kada su počeli svoje rivalstvo. Kad spominjemo rivalstvo moramo da pomenemo Jamal Murray-a koji je još prošle godine izazvao puno bure driblanjem Lonzo Ball-a u zadnjim sekundama kada je meč već bio odlučen. Ono što je noćas uradio sigurno će vas nasmijati. Pogledajte snimak:

Doviđenja, pa pa. 🙂

Nikola je odigrao solidnu utakmicu iako ga šut i dalje ne služi. Postigao je 14 poena ali šutirao slabih 14:5 iz igre. U prvom poluvremenu je postigao samo 2 poena a onda u trećoj četvrtini eksplodirao sa 12 poena i dve uzastopne trojke koje su podigle vodstvo Nuggetsa sa 8 na 14 peona. U četvrtoj četvrtini nije ni ulazio u igru jer je rezultat već bio odlučen. I bez šuta, Jokić dominira igrom Nuggetsa tako je i ovog puta imao 7 skokova i 7 asistencija, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu.

Ono što je naročito bilo vidljivo je dobra igra u odbrani i razlika u skokovima 60 na prema 39 što je rezultiralo time da je Denver imao 97 šuteva na koš iz igre. Rezervisti su ponovo bili sjajni a predvodio ih je Malik Beasly sa 20 poena. Monte Moris je imao 7 asistencija bez i jedne izgubljene lopte i u tom omjeru je ubjedljivo prvo u čitavoj NBA ligi.

Nuggetsi su demolirali LeBron-a i Lakerse bez svoja dva startera. Gary Harris bi trebao da se vrati već na sledećoj utakmici dok se Will Barton očekuje u drugoj polovini Decembra. Isaiah Thomas je najavljen za svoj debi u Decembru tako da trenera Malone-a očekuje težak izbor koga izbaciti iz rotacije.

Denver odlazi na gostovanja gdje će igrati narednih 5 utakmica a prva je protiv Portland Trailblazers-a u petak.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s