Jokić je bolji nego što je iko mislio…

on

U ovom članku ćete pročitati informacije koje nećete naći na bilo kojem domaćem portalu. Nuggetsi su pobjedili još jednu utakmicu, četvrtu zaredom, što i nebi bilo ništa čudno da im nije povrijeđeno 8 igrača i da čak trojica iz prve petorke ne igraju. Prošle sedmice sam slušao podcast u kome je Sam Amick, uvaženi NBA komentator, govorio da Jokić ipak ne može sam da nosi tim jer je on prije svega neko ko razigrava druge a ne koš geter. Jokić ga je potpuno razuvjerio jer je u ove zadnje četiri utakmice predvodio Nuggetse u broju poena, skokova, asistencija i ukradenih lopti. Kada su u timu bili Gary Harris, Will Barton, Paul Milsap.. Nikola je prevenstveno razigravao. Kad njih nema on je pruzeo ulogu košgetera i bukvalno sam nosi Nuggetse. Sinoć su pobjedili Dalas Mavercks-e sa Lukom Dončićem. NIkola je postigao 32 poena, imao 16 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte.

U decembru, kada je Denver igao bez dva ili tri startera, Jokić je bilježio u prosjeku 23 poena, 11,8 skokova, 8 astistencija i 2 ukradene lopte.  Svaka od ovih statistika bi bila 17, 10, 8, 6 u čitavoj NBA ligi.

Pored toga, Jokić je podigao i svoju odbrambenu igru.  Smatralo se da on ne može da igra bez Milsapa koji ga pokriva u odbrani. I bez Milsapa Jokićev defenzivni rejting je 103, 7 po čemu je sedmi najbolji centar u NBA. Njegovih 45 ukradenih lopti do sada, su drugo najbolje ostvarenje među centrima odmah iz Anthony Davisa.

Povrede startera su doprinjele još nečeku. Jamal Murray je izrastao u drugog lidera Nuggetsa i u ovih poslednjih nekoliko utakmicu moglo se vidjeti da su Jokić i Murray budućnost ovog tima i da će biti duo koji predovi Nuggetse još mnogo godina.  Igraju sjajno a tek su im 23 i 21 godina. U poslednjih pet utakmica Murray postiže u prosjeku 19 poena, 6 asistencija i 5 skokova. Ono što ga posebno ističe je njegovo samopouzdanje da preuzme odgovornost u kritičnim i odlučujućim momentima. Sinoć je u zadnjoj četvrtini zabio 10 poena a na prethodnoj utakmici je postigao 14 u poslednjih 12 minuta.

 

Nuggetse očekuje gostovanje Clipersima u Subotu a ubrzo bi trebao da se na teren vrati i Will Barton a do kraja godine i Harris i Milsap. Uskoro se očekuje i debi Isaiah Tomasa tako da nas očekuje sjajna sezona za Nuggetse koji su već prevazišli sva očekivanja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s