Denver i dalje prvi, Jokićev triple double

Samo 4 puta u poslednjih 20 godina je jedan centar imao 15 ili više asistencija na jednoj utakmici i sva 4 puta je to bio Nikola Jokić.

Na početku sezone niko nije mogao ni da pomisli da će poslije Nove godine i trećine sezone, Nuggetsi bi najbolji tim na zapadu ispred Golden State Wariors-a i Huston Rockets-a. Ali upravo to se dešava. Denver je najbolji tim na Zapadu sa skorom 24:11. Sinoć su pali New York Knicks-i uz novi tripl double Nikole Jokića koji je ostvario 19 poena, imao 14 skokova i 15 asistencija kao i tri blokade i jednu ukradenu loptu.  Nestvarna statistika za bilo kog igrača a pogotovo za centra. Inače Nikola se cijele sedmice igrao sa tripl double učinkom jer je na prethodne dve utakmice bio veoma blizu tog ostvarenja. Protiv  San Antonia je ubacio 23 poena i imao po 9 skokova i asistencija a protiv Phenix- a takođe 23 poena, 9 asistencija i 8 skokova. Bilo bi veliko čudo i nepravda ukoliko Jokić ne bude pozvan na all-star utakmicu ove godine.

Ono što je veoma bitno za Nuggets-e je činjenica da su se vratili Paul Mislap i Garry Harris. Harris je propustio 11 utakmica a Milsap 9. Will Barton je još uvijek povrijeđen ali se njegov povratak očekuje sledeće nedelje. Iako bez tri startera, Denver je uspio da ostane na čelu Zapada a najveće zasluge pripadaju Nikoli Jokiću i Jamal Murray-u. Murray koji ima samo 21 godinu drugi put ove godine je postigao više od 40 poena. Na utakmici protiv Phenix-a Murray je ubacio 46 poena uz 9 postignutih trojki iz 11 pokušaja.

Sledeću utakmicu Nuggetsi igraju protiv Sacramento Kingsa i biće uzbudljivo posmatrati duel Jokića sa Bogdanovićem i Bjelicom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s