Jokić prestigao Karim Abdul Jabara

Kao što možete da vidite, nemam puno inspiracije da pišem kada Nuggetsi gube. Tako sam propustio komentar na poraz od Golden State Wariorsa kojim je Denver pao na drugo mjesto Zapada, iza Wariorsa.  Utakmica je bila dobra provjera realnosti za Denverove igrače i lekcija o radu koji treba da ulože da bi dostigli najbolji tim u NBA. Nakon toga Nuggetsi su vezali dvije pobjede protiv nejakih timova Chicago Bullsa i Cleveland Cavalirs-a. Jokić je u svim utakmicama igrao dobro a najbolje je odigrao protiv Clevelend-a kada je ostvario novi tripl dable –  22. u karijeri čime je prestigao legendarnog Karima Abdul-Jabara po broji tripl-dablova u karijeri, te je ispred njega na listi centara  sada samo Vilt Čembrlen sa 78. Wilt je to postigao u 1045 utakmica dok je Jokić do sada odigrao 268 i sve su prilike da će do kraja karijere prestići legendarnog Vilta.
Centar Nagetsa postigao je 19 poena (8-12 iz igre, 3-6 za tri poena), uz 12 asistencija i 11 skokova i još jednom oduševio publiku u “Pepsi centru”. Kada su ga pitali kako se osjeća nakon što je prestigao legendarnog Karima po broju tripl dablova, Jokara je odgovorio ga to uopšte ne zanima. Nevjerovatno je koliko Jokića ne zanimaju lični uspjesi i koliko je istinski podređen timu.

U januaru, na poslednjih 11 utakmica, Jokić ostvaruje u prosjeku 24,7 poena, 10,9 skokova i 8,5 asistencija a na 4 utakmice je ostvario tripl dablove.

Nuggetsi imaju 4 pobjede više od trećeplasirane Oklahome a u sledećoj utakmici gostuju u zadnje vrijeme jako dobrom timu Utah Jazz.

Svi željno očekujemo Nikolu Jokića na All star utakmici gdje bi prema većini američkih komentatora trebao da bude i starter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s