Nevjerovatan povratak Denvera

Denver Nuggetsi su noćas pobijedili Memphis Grizzlies nakon nestvarnog povratka. U drugom poluvremenu su gubili 25 razlike a na početku poslednje četvrtine sa 19. Tada su Nuggetsi stegnuli odbranu i primili samo 14 poena a u napadu je pored Jokića koji je postigao 24 poena proradio i Malic Beasly  koji je postigao dve vezane trojke i sa 18 poena bio predvodnik preokreta.

Ono što je postao trend u igri Denvera je loš početak tako da su u prvih šest minuta postigli samo 4 peona i zaostajali 18:4. Sve ovo ima svoj korijen u izboru petorke sa kojom Malone počinje utakmicu. Zbog raznih povreda a i zbog svoje defanzivne orijentacije, Malone u startnoj petorci drži Torry Craig-a koji jeste dobar defanzivac ali je loš šuter za tri poena i ne uklapa se u Jokićevu igru brzih dodavanja. Pošto ni Paul Milsap nije dobar šuter, ekipe jednostavno skupe reket i puštaju njih dvojicu na otvorene šuteve. Upravo je to razlog zašto Jokić šutira trojke 8:1. To nisu trojke iz izrađenih akcija već šutevi na kraju isteka vremena. Već nekoliko sedmica slušam podcaste na Denverstiff i komentator Adam Mares uporno govori o ovome ali Malone je poznat kao tvrdoglav trener koji rijetko mijenja svoje zamisli. Čim je petorka bila promijenjena i umjesto Craig-a ušao Beasly koji je veoma dobar šuter, Denver je počeo bolje da igra i napravio je preokret.

Nadam se da je ovo poslednja utakmica sa Torry Craig-om u prvoj postavi i da ćemo konačno gledati najbolju petorku Murray, Harris, Barton, Milsap i Jokić.

Nuggetsi sledeću utakmicu gostuju kod New Orleans-a koji će vjerovatno igrati bez povrijeđenog Antony Davis-a koji je prije par dana zatražio da bude trejdovan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s