Houston, riješili smo problem

Pao je i Hjuston. Nakon 9 uzastopnih poraza Denver je pregazio Rockets-e 136:122. Ne treba ni pominjati da je sve išlo preko Nikole Jokića koji je je odigrao sjajnu utakmicu sa 31 poenom, 13 skokova i 9 asistencija i sve to uz šut iz igre 80%. Iako nisu igrali starteri Murray i Harris, to se nije ni osjetilo jer su njihove zamjene Monte Morris i Malic Beasley odigrali možda I najbolje utakmice sezone. Beasly je postigao rekord karijere sa 35 poena i šut iz igre 70 % a Morris je postigao 22.

Iako je James Harden po 25. put uzastopno postigao 30 +poena to nije bilo dovoljno jer su Nuggetsi odigrali jednu od najboljih ofanzivnih utakmica.

Sa ovom pobjedom Denver se izjednačio na prvom mjestu Zapada sa Golden State Wariorsima. Inače, zanimljivo je da će, ukoliko noćas pobjede Minesotu, trener Denvera Mike Malone biti trener na All star utakmici zbog najboljeg skora na Zapadu. To bi zaista bilo nevjerovatno da Malone bude trener Jokicu na njegovoj prvoj All star utakmici. Navijamo za Nuggetse noćas iako će biti teško je gostuju i igraju drugu utakmicu za dva dana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s