Promjene u Denveru

Što zbog moje zauzetosti a što zbog loših igara i poraza Denvera, u poslednje vrijeme nisam mnogo pisao. Ipak, sinoć su se dogodile promjene koje su me podstakle da napišem ovaj post. Naime, od All star pauze, Denver je imao skor 4:4  a izgubili su poslednje 3 utakmice. Dva su razloga za loše igre tima. Prvi razlog je Isaiah Thomas i njegov povratak u tim. Iako su svi očekivali da će njegov povratak značiti jači Denver i više opcija u napadu, ispostavilo se da nakon povrede Thomas nije isti igrač. Operacijom kuka izgubio je na brzini, tako da na 8 utakmica koje je igrao nije mogao da obiđe ni jednog igrača čak ni spore centre.  Takođe ga ni šut nije služio iako ga je forsirao tako da je u prosjeku imao najviše šuteva na utakmici odmah iza Jokića. Ako Thomas značajno ne doprinosi igri u napadu onda je on potpuno beskoristan jer sa svojom visionom od 172 cm nije u stanju da čuva ni jednog igrača u odbrani.

Osim toga, Denver je odustao od svoje prepoznatljive igra sa mnogo dodavanja i asistencija a počeo da igra individualnu košarku. Trener Malone, je u ponedeljak igračima pustio film sa 13 uzastopnih napada protiv Golden State-a kada su napad završavali individualnim rješenjima. Trener je tražio od igrača da se vrati svom stilu sa puno protoka lopte i mnogo asistencija.

I sinoć se baš to i dogodilo. Denver je pobjedio Minesotu rezultatom 133: 107 a pri tom su imali 40 asistencija, najviše od 2013 godine. Iz igre su šutirali nestvarnih 60% a toliki je bio i procenat za tri poena. Najefikasniji je bio Jamal Murray sa 30 poena dok je Jokić za 26 minuta imao 18 poena, 8 skokova i 7 asistencija.

Isiah Thomas nije ulazio u igru.

Denver je na drugom mjestu Zapada sa 3 pobjede više od Hustona koji je pobjedio na poslednjih 8 utakmica. Nadamo se da će Denver nastaviti sa dobrim igrama i odbraniti drugu poziciju koja bi im donijela lakšeg protivnika u plej offu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s