Skoro savršeni Jokić

Poslije dva teška poraza, Denver je konačno odigrao dobru utakmicu protiv San Antonija sto ohrabruje pred utakmice play offa. Zadnje dve sedmice Denver igra jako loše ofanzivno. Iako su u prethodne dve sezone uvijek bili u top 5 napadackih ekipa, od All Star brejka imaju 24 napad u ligi. Gotovo svi šuteri su ispali iz forme i u zadnjih 10 utakmica su šutirali trojke sa 22% uspješnosti. Nikola je bio jedini konstantan u Nuggetsima ali je i on zaradio drugo isključenje u 15 dana koje ih je koštalo pobjede protiv autsajdera Vašingtona. Denver nije igrao loše u tom periodu već je jedini problem bila neefikasnost za tri poena. Bez auta za tri poena ne može se pobjeđivati u NBA.

Na sinoćnoj utakmici protiv San Antonija, igrači Denvera su iskalili sav svoj bijes. Imali su rekordnih 41 asistenciju a na poluvremenu čak 22. (u porazu od Wariors-a za cijelu utakmicu 23). Jokić je odigrao skoro savršenu utakmicu i jedna asistencija munje falila za tripl double. Imao je 20 poena, 11 skokova i 9 asistencija uz šut iz igre 10:9.

Sjajni su bili i Jamal Murray sa 14 poena i 11 asistencija kao i Monte Morris i Malic Beasley sa 19 poena.

Denver ima jako težak raspored do kraja i iako ima dve pobjede više od Hustona i Portlanda, u zadnje četiri utakmice može da završi od 2 do 5 mjesta na Zapadu.

Još jedan interesantan podatak je da u utakmicama koje igra drugu noć uzastopno Denver ima skor 11:1 I po tome je najbolji u ligi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s